Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Himalája só, Te ismered?

Himalája só, Te ismered?
A Himalája só is tengeri só az eredetét tekintve, előfordulási helyei okán pedig (a hegység speciális belső vonulataiban) a legtisztább tengeri só, és a legkülönlegesebb kristályszerkezetű. A “Himalaja só” többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több, mint 220 millió évvel ezelőtt. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban körülbelül 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, teljesen természetes formában. Bányászata kézzel történik, így mentes minden ipari beavatkozástól. Feldolgozása is kézzel történik, megtisztítják, és a napon szárítják. A Himalája só 86%-a nátrium-klorid, a további 14%-ban nyomelemeket találunk benne, amiket a konyhasóból kivonnak. A Himalája só gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban. Nagyon sok mikroelem van még benne, összesen közel 90 fajta. Ezért az egészség területén nagyon széles körben alkalmazható!
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Az oldal tetejére